OVERLOAD

Brain-Based Strength Training

Het doel van training is beter worden. Steeds een stapje dichterbij jouw doelen komen. Als je jarenlang hetzelfde doet, zonder of met weinig resultaat. En je last hebt van steeds terugkerende blessures, dan wordt het tijd dat jij jouw trainingen anders gaat aanpakken.

 

Mijn Personal Trainingen zijn onder andere gebaseerd op “The Overload Principles”. Dit principe stelt dat een progressieve belasting voorwaarde is voor positieve adaptaties in het lichaam.

 

Simpel gezegd houdt dit in dat het lichaam telkens opnieuw uitgedaagd zal moeten worden, wil het lichaam zich gaan aanpassen. Blijft de belasting altijd hetzelfde, dan went het lichaam daaraan en ziet het lichaam geen reden om te veranderen.

 

Overload worldwide is een gerenommeerd opleidingsinstituut en hard op weg de standaard te worden in de wereld van fysieke training.

 

Ik ben Top C gecertificeerd en Mylogenics Advanced practitioner.  Mede dankzij deze opleiding heb ik een denkwijze ontwikkeld die veel verder gaat dan alleen het vak Personal Training. Deze denkwijze heeft tevens een uitwerking op mijn leven en alles wat ik doe. Ik ben Bas Willemsen en Coen Luiken zeer dankbaar voor het delen van hun unieke kennis.

 

De definitie van training volgens overload:

 

“Het doelgericht verstoren van de homeostase (overload), in een specifiek motorische vaardigheid of een specifiek energiesysteem, met als doel een positieve adaptatie (=resultaat) in het gewenste systeem van een specifiek individu.”

 • Strength & Conditioning

  Overload (progressieve belasting) is een voorwaarde voor positieve adaptaties in het lichaam.

  De trainingsmethode die ik toepas om overload te creëren is Strength & Conditioning Training.

  De focus ligt bij zogenaamde compound oefeningen. Dit zijn oefeningen waarbij spieren in het lichaam moeten samenwerken. Denkt aan bijvoorbeeld squats en deadlifts.

  Zo wordt het lichaam snel sterker als compleet systeem.

 • Rehab

  Bij een blessure of tijdens het herstel na een blessure vergt deze zwakke plek in het lichaam extra aandacht tijdens het trainen.

  Men is geneigd na een blessure te hard van stapel te lopen waardoor blessures kunnen terugkomen en zelfs verergeren.

  Pijnvrij betekent niet automatisch dat het lichaam weer volledig hersteld en op kracht is.

  Ik ben gespecialiseerd in begeleiding van sporters met blessures. Tijdens de Personal Trainingen besteed ik extra aandacht aan de zwakke plekken.

"Je komt binnen met lage rugklachten, en loopt 45 minuten later weer naar buiten zonder. Huub weet wat hij doet!"

Mitchel van Duuren (Manual Neurology & Personal Training Klant)

"Door mobiliteitsproblemen in mijn heup kon ik niet goed op mijn hurken zitten en een diepe squat was onmogelijk. Na de behandeling is mijn mobiliteit beter dan ooit."

Esther Jongbloed (Manual Neurology Klant)

"Na één behandeling voel ik vaak al zoveel verlichting en kan ik mijn bewegingen veel soepeler maken, en het belangrijkste: zonder pijn!"

Marloes Mol (Manual Neurology Klant)

"Door het tikken en swipen worden de disfuncties opgeheven. Het mooie is dat dit een doorlopend proces is en lang doorwerkt na de behandeling. Het lichaam herstelt zichzelf als het ware."

Run Andrea Run (Obstacle Runner / Crossfit)

Ben jij klaar om overload te creëren?

Neem contact op!

Contact