MANUAL NEUROLOGY

Pijnbestrijding, blessurebehandeling en prestatieverbetering door het manueel resetten en herstellen van de neurologie en de biomechanica.

De oorzaak van blessures en pijn wordt vaak gezocht in disfuncties van spieren door fascia verklevingen.

 

Echter ligt de oorzaak veel vaker bij een niet synchroon lopende bio-elektrische lading vanuit de hersenen naar onze organen en de spieren. Hierdoor ontstaat er een neurologische storing en op grond daarvan verliezen de spieren kracht en functie.

 

Simpel gezegd zorgt het zenuwstelsel voor de aansturing van de spieren. Een storing in de communicatie tussen signalen vanuit het zenuwstelsel naar de spier, zal ongetwijfeld voor fysieke klachten zorgen op de langere termijn. 

 

Door een neurologische storing wordt de biomechanica (beweging) van een specifiek gewricht negatief beïnvloed en ontstaat er pijn en irritatie.

 

In eerste instantie zijn de klachten vaak nog vrij lokaal maar op langere termijn gaat het lichaam steeds verder compenseren en ontstaan er steeds meer klachten verspreid over het lichaam.

 

Manuel Neurology is de absolute basis van Huub-M.O.D.E.  Het is de eerste en belangrijkste stap op weg naar verbetering van spierfunctie. Blessures, pijn en zwaktes zullen ongeacht je doelstellingen altijd een negatief effect blijven hebben op vooruitgang en prestaties. Het is dus noodzakelijk deze zwaktes eerst te verhelpen. 

 

Vaak worden er binnen één losstaande Manual Neurology behandeling al spectaculaire resultaten behaald. Het is echter onrealistisch te verwachten dat alle klachten in één behandeling worden verholpen.

 

Het hele lichaam en postuur is zich vaak al gaan aanpassen aan onze compensaties. Jaren van opgebouwde zwaktes in spieren zijn niet zomaar verholpen. Structurele krachttraining is meestal een vereiste om een optimaal resultaat te bereiken.

 • Wat doet Manual Neurology

  De oorzaak van de blessure en andere disfuncties wordt middels manuele neurologische tests opgespoord.

  De bio-elektrische lading vanuit de hersenen naar de spieren en organen wordt geneutraliseerd en eventueel vastzittend fascia (bindweefsel) wordt losgemaakt.

  Het zelfgenererend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd zodat herstel mogelijk is.

 • Voor wie is Manual Neurology

  Manuel Neurology is voor iedereen met pijn en blessures die het dagelijkse leven beïnvloeden en/of een negatief effect hebben op de sportieve prestaties.

  (Top) sporters hebben een heel sterk lichaam, maar vooral ook een hele sterke geest. Zwakheden vallen hierdoor veel minder snel op, totdat er (kleine) blessures optreden.

  Het lichaam geeft aan dat er iets niet klopt, als adaptaties in bijvoorbeeld kracht, snelheid en algemeen prestatievermogen gering zijn of zelfs uitblijven, is dit vaak te wijten aan disfuncties in de homeostase.

  Een respons van de meeste sporters is dan om nóg harder te gaan trainen, wat een negatief effect heeft op de lange termijn. Er wordt namelijk op compenserende spieren getraind. De zwakke plek blijft zwak.

  Als het neurologische systeem beter is gesynchroniseerd en de biomechanica efficiënter functioneert zullen prestaties veel sneller toenemen en wordt het lichaam minder vatbaar voor blessures.

  Een must is bij veel atleten dat de trainingsfrequentie naar beneden gaat, meer rust moet worden ingecalculeerd en er niet méér, maar beter en doeltreffender getraind gaat worden.

"Je komt binnen met lage rugklachten, en loopt 45 minuten later weer naar buiten zonder. Huub weet wat hij doet!"

Mitchel van Duuren (Manual Neurology & Personal Training Klant)

"Door mobiliteitsproblemen in mijn heup kon ik niet goed op mijn hurken zitten en een diepe squat was onmogelijk. Na de behandeling is mijn mobiliteit beter dan ooit."

Esther Jongbloed (Manual Neurology Klant)

"Na één behandeling voel ik vaak al zoveel verlichting en kan ik mijn bewegingen veel soepeler maken, en het belangrijkste: zonder pijn!"

Marloes Mol (Manual Neurology Klant)

"Door het tikken en swipen worden de disfuncties opgeheven. Het mooie is dat dit een doorlopend proces is en lang doorwerkt na de behandeling. Het lichaam herstelt zichzelf als het ware."

Run Andrea Run (Obstacle Runner / Crossfit)

Geïnteresseerd in een Manual Neurology behandeling?

Plan nu een Intake!